Bilden visar ett modernt hus beläget precis intill Vättern. Villan har solpaneler från Sesol på sitt tak. Huset är omgivet om några andra hus och träd i alla möjliga höstfärger. Solen håller precis på att gå upp. Den skiner över området och speglar sig i vattnet och på solcellerna på villans tak.

Solpaneler för din villa

Att installera solpaneler på din villa är både ekonomiskt och hållbart. När solcellerna väl sitter på taket nyttjar du solens energi och framställer din egen el samtidigt som du minskar ditt behov av att köpa in el från elnätet.

Fördelar med solceller

Att installera solceller på ditt villatak är en trygg, hållbar och lönsam investering. Du både sparar och tjänar pengar på köpet. Du sänker dina elkostnader från dag ett och din egenproducerade överskottsel som hushållet inte förbrukar säljs automatiskt vidare.
 • Höjer värdet på din bostad
 • Sänker dina elkostnader
 • Tjänar pengar på överskottsel

st

Mer än 9000 villaägare har valt Sesol.

st

Över 250 000 installerade solpaneler på villor.

Så här mycket roligare blir det med solceller

Använd vår solcellskalkylator för att se hur mycket du skulle kunna spara med solceller på taket!

Vart bor du? Fyll i ditt postnummer

Så funkar det!

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.

1. Boka tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Träffa oss

Vi kommer hem till dig och du får offert. Efter godkänd offert går vi vidare med installationen.

3. Installation

Vi monterar, besiktigar och lämnar sedan över anläggningen till dig.

4. Support

Vår support finns tillgänglig för dig under anläggningens livstid.

Bilden visar ett bostadsområde som ligger nära intill en sjö. En vitputsad villa med grått plåttak syns i bildens mitt. Villan har solceller på sitt tak. Solen skiner över det lilla området och villans solpaneler fångar upp varenda solstråle.

Spara pengar med solceller

En investering i solceller sänker elkostnaderna från dag ett, höjer fastighetens värde och genererar inkomster via försäljning av överskottsel.

Bilden visar en modern villa i trä med solpaneler på taket. Villan ligger i ett bostadsområde med flera andra hus runt omkring, som också har solceller på sina tak. Villan ligger intill en sjö och solen skiner över området och takets solpaneler.

Förverkliga dina solcellsplaner

En villa i Karlskrona har med hjälp av oss på Sesol valt att förverkliga sina solcellsplaner. Anläggningen beräknas producera ca 9 620 kWh per år.

Vanliga frågor

Fortfarande inte övertygad? Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna

 • Hur fungerar skattereduktionen för Grön Teknik?

  Skattereduktionen Grön Teknik är ett bidrag som omfattar installation av solpaneler, batterier och elbilsladdare. Bidraget fungerar på liknande sätt som RUT- och ROT-avdragen, men är en egen skattereduktion.
   
  Vi på Sesol sköter ansökningsprocessen åt våra kunder och du behöver därmed inte ansöka om avdraget själv. Avdraget görs direkt på din faktura och du behöver aldrig betala mer än du ska i slutändan.

 • Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka mina pengar för investeringen?

  Återbetalningstiden på solceller i Sverige ligger på mellan 8 till 14 år i snitt. Den faktor som påverkar återbetalningstiden som mest är det framtida elpriset.
   
  Du börjar spara pengar direkt när din solcellsanläggning driftsätts - du köper mindre el och får dessutom betalt för den överskottsel som automatiskt säljs ut på elnätet.

 • Vilka garantier har Sesol?

  På Sesol känner vi stor yrkesstolthet och levererar alltid med högsta kvalitet i alla led. En solcellsanläggning är en viktig investering för dig som kund och anläggningen ska hålla i flera decennier. För er trygghet erbjuder vi marknadens mest konkurrenskraftiga garantier. Våra montagesystem har en garanti på 30 år och våra solcellspaneler en effektgaranti på hela 25 år. Vi har även en installationsgaranti på arbetet vi gör och långa produktgarantier, ta reda på mer om vad vi kan erbjuda dig genom att boka en gratis konsultation.

 • Varför är det tryggt att köpa solceller av Sesol?

  Sesol är marknadsledande för installation av solceller i Sverige. All vår personal är utbildad inom solenergi och alla som jobbar med din solcellsanläggning jobbar hos oss. Vi använder oss inte av inhyrd personal eller tredje part vid installation. Detta gör att vi har kontroll på hela processen och kan hålla vad vi lovar.
   
  Över 12 000 kunder har valt Sesol som sin solcellsinstallatör. Kika gärna in våra referenser för att se våra tidigare installationer.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.