Bilden visar en stor jordbruksfastighet med en mängd solceller från Sesol på ladugårdstaket. Solen skiner och lantbrukets solceller fångar upp varenda liten solstråle. Lantbruket är omgivet av åkermark, små röda hus med vita knutar en skog som syns i bildens bakgrund.

Elektrifiera ditt lantbruk. Installera solceller!

Utöver potentialen att minska vår miljöpåverkan, erbjuder solceller även andra fördelar för jordbruksfastigheter och lantbruk. Genom att installera solceller på din fastighet kan du producera din egen el och minska ditt beroende av elnätet. Nedan kan du upptäcka ännu fler fördelar med solceller!

Fördelar med solceller

Lantbruk kan göra stora besparingar med hjälp av solceller, tack vare sina stora takytor. Dessa ytor gör det möjligt att installera stora anläggningar med solpaneler och därmed uppnå en hög produktion av förnybar energi. Eftersom lantbruk ofta förbrukar väldigt mycket el finns det stora och långsiktiga besparingar att göra genom att producera sin egen solel.
 • Lönsam investering
 • Stora och långsiktiga besparingar
 • Stora takytor att nyttja

st

Över 2800 lantbrukare har valt Sesol.

st

Mer än 140 000 installerade solpaneler på lantbruk.

Så funkar det!

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.

1. Boka tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Träffa oss

Vi kommer hem till dig och du får offert. Efter godkänd offert går vi vidare med installationen.

3. Installation

Vi monterar, besiktigar och lämnar sedan över anläggningen till dig.

4. Support

Vår support finns tillgänglig för dig under anläggningens livstid.

På bilden syns en stor jordbruksfastighet med många solceller på taket. Ladugårdstakets ena sida är nästan helt täckt av solceller. Lantbruket omges av åkermark och skog. Solen skiner på lantbrukets solceller.

Ett steg närmare ett självförsörjande lantbruk

Med en solcellsanläggning på ditt ladugårdstak minskas både elkostnader och sårbarheten mot prisökningar.

Bilden visar ett vackert lantbruk byggt i oranget tegel, där ladugårdstakets ena sida har täckts med solceller. Jordbruksfastigheten omges av plana åkermarker så långt ögat kan nå och solen skiner på solcellerna på lantbrukets tak. Åkermarkerna skiftar i brunt och grönt och växtligheten grönskar.

Ladda din gård med solenergi

Ett lantbruk i Eslöv har med hjälp av oss på Sesol valt att nyttja sina takytor till en solcellsanläggning för att bidra till den dagliga driften. Anläggningen beräknas producera ca 20 410 kWh per år.

Vanliga frågor

Fortfarande inte övertygad? Nedan har vi samlat några av dem vanligast frågorna

 • Hur fäster ni solpanelerna på taket?

  Vi på Sesol använder oss av infästningsmaterial som tillverkas i Sverige med en garanti på 30 år. Vilken typ av infästningsmaterial som används bestäms av vilket typ av tak din fastighet har.

 • Har Sesol egna elektriker och montörer?

  Ja. Vi anställer våra egna elektriker och solcellsmontörer för att du ska känna dig trygg som kund. All vår personal som jobbar med installation är certifierade och har rätt behörighet inom exempelvis taksäkerhet, fallskydd och elinstallationer.

 • Hur mycket el kan jag räkna med att producera?

  I Sverige producerar solceller cirka 800–1 100 kWh per installerad kilowatts effekt (kWp) och per år. En genomsnittlig solcellsanläggning på 10,4 kWp producerar alltså cirka 8 320 – 11 440 kWh per år. Exakt hur mycket el en solcellsanläggning producerar beror på lutning, väderstreck och områdets solinstrålning.

 • Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka mina pengar för investeringen?

  Återbetalningstiden på solceller i Sverige ligger på mellan 8 till 14 år i snitt. Den faktor som påverkar återbetalningstiden som mest är det framtida elpriset.
   
  Du börjar spara pengar direkt när din solcellsanläggning driftsätts - du köper mindre el och får dessutom betalt för den överskottsel som automatiskt säljs ut på elnätet.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.