Bilden visar en nära inzoomad bild på taket av en företagbyggnad. Företagets tak täcks av upplutade solceller från Sesol. Solen skiner på solpanelerna och solenergin flödar på företaget.

Solceller skapar en attraktiv och lönsam arbetsplats för företag

Allt fler företag får upp ögonen för solceller - det är ingen slump. Med hjälp av solenergi kan företag minska sina elkostnader och samtidigt öka verksamhetens lönsamhet. Företag som investerar i solenergi är miljömedvetna och attraktiva.

Fördelar med solceller 

Att producera solenergi är ett utmärkt sätt för ett företag att sänka sina kostnader och stärka sin hållbarhetsprofil. På många företag sker produktionen under dagtid, det är också då solcellerna genererar mest energi. Genom att installera solpaneler kan verksamhetens elkostnader minskas drastiskt. En solcellsanläggning bidrar till mer än bara en lönsam investering. Det bidrar till att verksamheten uppfattas som modern, miljövänlig och hållbar. 
 • Lönsam investering
 • Minskar verksamhetens elkostnader 
 • Miljövänligt och hållbart

Så funkar det!

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.

1. Boka tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Träffa oss

Vi kommer hem till dig och du får offert. Efter godkänd offert går vi vidare med installationen.

3. Installation

Vi monterar, besiktigar och lämnar sedan över anläggningen till dig.

4. Support

Vår support finns tillgänglig för dig under anläggningens livstid.

Bilden visar ett stadsområde med flera olika stora byggnader; hotell, lägenhetskomplex och företagslokaler. En hög fyrkantig byggnad i bildens mitt är i fokus, detta är ett företag med solceller på taket. Solpanelerna täcker alla takets fyra sidor. Landskapet i staden är grönt, med gröna grasplättar och träd. Solen skiner och solpanelerna jobbar för fullt för att förse företaget med solenergi.

För både stora och små företag

Nyttja era optimala förhållanden - installera en lönsam solcellsanläggning där den egenproducerade elen kommer till användning direkt.

Bilden visar ett företag som består av en herrgård i anslutning till ett lantbruk. Området är omgivet av gröna och gula åkermarker och lummiga skogspartier. Företagets tak har täckts med solceller som jobbar för fullt med att förse företaget med solenergi.

Låt lönsamheten blomstra med solceller

Ett företag i Tomelilla har med hjälp av oss på Sesol investerat i en solcellsanläggning för ökad lönsamhet. Anläggningen beräknas producera ca 103 060 kWh per år.

Vanliga frågor

Fortfarande inte övertygad? Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna om solceller.

 • Varför är det tryggt att köpa solceller av Sesol?

  Sesol är marknadsledande för installation av solceller i Sverige. All vår personal är utbildad inom solenergi och alla som jobbar med din solcellsanläggning jobbar hos oss. Vi använder oss inte av inhyrd personal eller tredje part vid installation. Detta gör att vi har kontroll på hela processen och kan hålla vad vi lovar.
   
  Över 12 000 kunder har valt Sesol som sin solcellsinstallatör. Kika gärna in våra referenser för att se våra tidigare installationer.

 • Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka mina pengar för investeringen?

  Återbetalningstiden på solceller i Sverige ligger på mellan 8 till 14 år i snitt. Den faktor som påverkar återbetalningstiden som mest är det framtida elpriset.
   
  Du börjar spara pengar direkt när din solcellsanläggning driftsätts - du köper mindre el och får dessutom betalt för den överskottsel som automatiskt säljs ut på elnätet.

 • Behöver jag göra något med min solcellsanläggning efter installation?

  En solcellsanläggning behöver i regel mycket lite underhåll och är generellt i stort sett självgående vilket innebär att underhållet som krävs av dig som ägare är väldigt liten.
   
  Med jämna mellanrum behöver du kontrollera dina solceller så att anläggningen fortsatt är säker och producerar el som den ska men i allmänhet behöver man varken rengöra eller skotta bort snö från panelerna för solelproduktionens skull.

 • Vilka garantier har Sesol?

  På Sesol känner vi stor yrkesstolthet och levererar alltid med högsta kvalitet i alla led. En solcellsanläggning är en viktig investering för dig som kund och anläggningen ska hålla i flera decennier. För er trygghet erbjuder vi marknadens mest konkurrenskraftiga garantier. Våra montagesystem har en garanti på 30 år och våra solcellspaneler en effektgaranti på hela 25 år. Vi har även en installationsgaranti på arbetet vi gör och långa produktgarantier, ta reda på mer om vad vi kan erbjuda dig genom att boka en gratis konsultation.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.