Solceller till ert företag är en bra affär

Att installera en solcellsanläggning för företag är en lönsam investering, tack vare de stora ytor som finns hos dessa verksamheter. Med en stor solcellsanläggning finns det många fördelar, exempelvis att återbetalningstiden förkortas och att avkastningen blir större. I den här artikeln kommer vi på Sesol förtydliga varför solceller till ert företag är en bra affär.

En bild på ett industriområde med en stor industribyggnad i förgrunden som har fullt med solpaneler på taket. Solen skiner och landskapet är grönt.

Spara pengar som företag med solpaneler

En investering i en solcellsanläggning och solceller på en företagsfastighet, både minskar elräkningen och tar tillvara på solenergi på ett effektivt vis. Det blir alltmer populärt för företag att installera solceller då vissa företag strävar efter att bli mer miljömedvetna och samtidigt förbättra sin ekonomi. Tack vare installerade solpaneler kan företag spara pengar redan från första dagen utan att påverkas av stigande elprisökningar.

Förutom att solpaneler påverkar företagets ekonomiska resultat är det också en investering som ger god avkastning på pengarna. Solceller för företag innebär ofta en avkastning på 7-10% under flertalet år framöver. För att uppnå optimala ekonomiska resultat är det viktigt att dimensionera sin solcellsanläggning utefter sina egna behov sett till elkonsumtionen. Vill du att din investering i solceller ska bli så lönsam som möjligt? Kontakta oss på Sesol så hjälper vi ert företag med installation av solceller.

En stark miljöprofil kan generera nya affärer

Idag ställs högre och högre krav på hållbart företagande, både från internt och externt håll. Allt fler kunder, anställda och övriga intressenter tar för givet att företag idag bidrar till en mer hållbar framtid. Genom att ha en klimatsmart miljöprofil kan ditt företag stärka sitt varumärke och förmedla en modern och framtidsmedveten image av företaget. Med starkare miljöprofil kan ni skapa och stärka kundlojaliteten hos befintliga kunder, samtidigt som ni får en klimatsmart image som attraherar nya kunder. Genom att investera i solceller, i kombination med en genomtänkt miljöpolicy, kan ni som företag öka försäljningen samtidigt som ni bidrar till en bättre framtid för alla.

Det gröna avdraget för företag

Från och med 1 januari 2021 kan du som företag ansöka om det gröna skatteavdraget. Som företag får ni alltså en skattereduktion för kostnaden för arbete och material, när ni väljer att installera en solcellsanläggning. Avdraget fungerar ungefär på samma sätt som ROT och RUT – men det gröna avdraget är en helt egen skattereduktion. Företaget får avdraget direkt på fakturan, därefter begär du som företagare utbetalning från Skatteverkets e-tjänst “Grön teknik – företag”.

Skattereduktion för grön teknik gäller för

  1. Installation av nätanslutet solcellsystem. Du har rätt till en skattereduktion på 15% av kostnaden för material och arbete.
  2. Installation av system för att lagra egenproducerad el. Du har rätt till en skattereduktion på 50% av kostnaden för arbete och material.
  3. Installation av laddbox till elfordon. Du har rätt till en skattereduktion på 50% av kostnaden för arbete och material.

Det gröna skatteavdraget ges för installationer som påbörjas, utförs och betalas 2021.

Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå? Vi på Sesol är en trygg helhetspartner för dig som vill investera i en solcellsanläggning. Varmt välkommen att boka en kostnadsfri konsultation för att få reda på hur du kan optimera kostnaderna för din elförbrukning genom att investera i en solcellsanläggning.