Solceller för lantbruk – en mycket lönsam investering

Att som lantbrukare investera i en solcellsanläggning ger i de flesta fall en mycket trevlig kalkyl samtidigt som elen kan användas till att försörja den egna verksamheten.

En bild på en ladugård med 72 solpaneler på taket. Ladugården är omgiven av en grön åker.

Fram tills för några år sedan innebar en investering i solceller i många fall mycket höga kostnader vilket resulterade i låg – eller ingen, avkastning. Tack vare den snabba tekniska utvecklingen och de betydligt lägre produktionskostnaderna är läget som tur är helt annorlunda idag.

Sänkta investeringskostnader i kombination med stabil och långsiktig produktion innebär att återbetalningstiden för investeringen minskar och att lönsamheten ökar. Lantbruk har ofta stora, oanvända takytor som lämpar sig väl för solceller, exempelvis ladugårdstak. Dessa ytor har väldigt gynnsamma förutsättningar för att uppnå en betydande årsproduktion och skalbarhet av den ekonomiska avkastningen.

En investering i solceller sänker dina elkostnader från dag ett, höjer värdet på fastigheten och genererar pengar från överskottet av den el som produceras. Vi på Sesol erbjuder alltid en gratis konsultation och offert där vi utgår från just dina förutsättningar och behov så att din viktiga investering blir så lönsam och hållbar som möjligt. Efter rådgivning med våra experter dimensionerar vi ett paket för er fastighet, hjälper till med ansökningar för eventuella tillstånd och installerar sedan anläggningen. Vi gör det enkelt för dig som kund och du kan alltid vända dig till oss för att få svar på eventuella frågor.

Klicka här för att läsa mer om solcellsanläggningar för lantbruk och fyll i vår smidiga solcellskalkyl för att se hur mycket pengar just du kan spara.