Bild på stor ladugård med många solceller på taket omgiven av åkrar och gårdar

Nyttja ditt ladugårdstak rätt

Ta vara på dina takytor och dess möjligheter med solcellsanläggningar.

Fördelar med solceller

Lantbruk kan göra stora besparingar med hjälp av solceller, tack vare sina stora takytor. Dessa ytor gör det möjligt att installera stora anläggningar med solpaneler och därmed uppnå en hög produktion av förnybar energi. Eftersom lantbruk ofta förbrukar väldigt mycket el finns det stora och långsiktiga besparingar att göra genom att producera sin egen solel.
 • Lönsam investering
 • Stora och långsiktiga besparingar
 • Stora takytor att nyttja

st

Över 2800 lantbrukare har valt Sesol.

st

Mer än 140 000 installerade solpaneler på lantbruk.

Så funkar det!

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.

1. Boka tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Träffa oss

Vi kommer hem till dig och du får offert. Efter godkänd offert går vi vidare med installationen.

3. Installation

Vi monterar, besiktigar och lämnar sedan över anläggningen till dig.

4. Support

Vår support finns tillgänglig för dig under anläggningens livstid.

Stor ladugård med många solceller på taket. Ladugården är omgiven av åkrar.

Ett steg närmare ett självförsörjande lantbruk

Med en solcellsanläggning på ditt ladugårdstak minskas både elkostnader och sårbarheten mot prisökningar.

En bild på ett vackert lantbruk i tegel. Lantbruket är omringar av åkrar och landskapet är plant. Solen skiner på panelerna som sitter på lantbrukets tak.

Ladda din gård med solenergi

Ett lantbruk i Eslöv har med hjälp av oss på Sesol valt att nyttja sina takytor till en solcellsanläggning för att bidra till den dagliga driften. Anläggningen beräknas producera ca 20 410 kWh per år.

Vanliga frågor

Fortfarande inte övertygad? Nedan har vi samlat några av dem vanligast frågorna

 • Vi på Sesol använder oss av infästningsmaterial som tillverkas i Sverige med en garanti på 30 år. Vilken typ av infästningsmaterial som används bestäms av vilket typ av tak din fastighet har.

 • Ja. Vi anställer våra egna elektriker och solcellsmontörer för att du ska känna dig trygg som kund. All vår personal som jobbar med installation är certifierade och har rätt behörighet inom exempelvis taksäkerhet, fallskydd och elinstallationer.

 • I Sverige producerar solceller cirka 800–1 100 kWh per installerad kilowatts effekt (kWp) och per år. En genomsnittlig solcellsanläggning på 10,4 kWp producerar alltså cirka 8 320 – 11 440 kWh per år. Exakt hur mycket el en solcellsanläggning producerar beror på lutning, väderstreck och områdets solinstrålning.

 • Återbetalningstiden på solceller i Sverige ligger på mellan 8 till 14 år i snitt. Den faktor som påverkar återbetalningstiden som mest är det framtida elpriset.
   
  Du börjar spara pengar direkt när din solcellsanläggning driftsätts - du köper mindre el och får dessutom betalt för den överskottsel som automatiskt säljs ut på elnätet.

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.