Investera i solceller och i din ekonomi

Svensk sommar. Regn, rusk och moln. Tur att en vecka utomlands står på schemat. Innan avfärd scrollar du igenom väderappen. Nu väntas en vecka av behagliga temperaturer, varma sommarvindar och strålande sol – även i Sverige. Förargligt. Eller kanske inte? Med en solcellsanläggning på taket är den känslan ett minne blott. Låt oss ge dig en inblick i livet som villaägare och egen elproducent!

Spara pengar – dubbelt upp för dig som villaägare

Vi vet att solceller är en stor investering och att många tankar snurrar inför det stora beslutet. Hur lönsamt är det egentligen? Återbetalar det sig? Svaret är enkelt: ja, det är lönsamt och ja, det återbetalar sig! Med en solcellsanläggning på ditt villatak kan du täcka hushållets elförbrukning med egenproducerad energi och sälja överskottet till din elleverantör. Du sparar alltså pengar genom att köpa mindre el, samtidigt som du delar med dig av förnybar energi till andra och får betalt för det. Så nästa gång den svenska sommaren är i sitt esse och du ligger på en solstol utomlands, gör du det med vetskapen om att det stora överskottet säljs och pengarna tickar in – samtidigt som du gör en god gärning för miljön. Win-win situation!

Är solceller lönsamt under vinterhalvåret? 

Vi lever i en värld vars energi i allt större omfattning utvinns av solens strålar. Men hur fungerar det under vintern då? Trots att produktionen är som högst under sommarhalvåret är solceller faktiskt tillräckligt effektiva även på vintern – sett till att producera en betydande mängd el för ditt hushåll. På årsbasis skiner solen så pass mycket att en solcellsanläggning återbetalar sig på endast fem till tio år! Ett bra val, med andra ord.

Ska jag vänta med att skaffa solceller hemma?

Nej, nej, nej – vänta inte. Sedan solceller började produceras i stor skala har priserna självklart blivit schysstare, men på senare år har prisminskningen saktat ned och det finns därför inga skäl att vänta med din investering av solceller. Ju tidigare du bestämmer dig för att producera din egen el, desto större blir avkastningen. Dessutom höjs värdet på ditt hus, vilket är en fin extra trygghet innan solcellerna blivit en ren plusaffär för din ekonomi. Så, vad väntar du på?

Vi på Sesol är en trygg helhetspartner för dig som vill investera i en solcellsanläggning. Välkommen att kontakta oss – vi gör gärna ett kostnadsfritt besök för att ta reda på din villas förutsättningar! Vi hörs.