Familjen Karlsson skaffade roligare elräkningar med hjälp av oss på Sesol

Att investera i en solcellsanläggning är ett beslut som Familjen Karlsson inte ångrar. Förutom att ge direkt nytta i lägre elkostnader ser familjen detta som en investering som gynnar både på kort och lång sikt. Solpaneler gynnar miljön, plånboken och höjer värdet på fastigheten, allt på samma gång. Men varför valde familjen att starta sin gröna resa med oss på Sesol? Hur gick de till väga under processens gång? Läs vidare för att ta reda på detta.

En bild som visar en familj bestående av pappa, mamma och deras två barn. Alla familjemedlemmar är mörkhåriga och ler breda leenden. Familjen är fotograferade framför en grön bakgrund. Pappan håller om familjen och mamman lägger handen på sin dotters axel.

Familjen Karlsson bor i en tvåplansvilla belägen strax utanför Kalmar. Här trivs familjen jättebra, särskilt nu på sommaren eftersom Kalmar är en av Sveriges finaste sommarstäder. Vad som även är trevligt under sommaren är elförbrukningen, som är ganska låg under de varma månaderna. I vintras, när familjen började överväga solceller, var elräkningarna i detta område inte särskilt roliga. Ni förstår, hela vårt avlånga land är uppdelat i fyra elområden, två i norr och två i söder, numrerade från 1–4 i stigande ordning från norr till söder. Vad som skiljer dessa elområden åt är tillgången på el. I elområde 1 och 2 råder överskott på el till skillnad från elområde 3 och 4 där det råder underskott. För att göra det hela ännu mer komplicerat kan vi lägga till att befolkningstätheten är högre i södra Sverige än i norra, vilket för med sig att fler människor ska samsas om den lilla mängd el som finns tillgänglig i område 3 och 4. Detta resulterar i, som du kanske redan har räknat ut, högre elpriser i söder än i norr vilket familjen Karlsson började uppleva sviterna av i vintras.

Familjens elräkning började bli en diskussion vid matbordet. Något behövde göras, eftersom situationen började bli ohållbar. Efter lite sökande på internet och bollande med kollegor och bekanta kom familjen fram till att solceller skulle vara den bästa lösningen. Nu var nästa steg att välja leverantör, och här plockades återigen sökmotorerna och referenser från nära och kära fram. Eftersom du sitter och läser denna artikel kanske du redan har förstått att familjen valde att genomföra sin solcellsinstallation med oss på Sesol. De värderade nämligen tryggheten i denna investering högst och att därmed välja en solcellsleverantör med all personal in-house var ett vinnande koncept. Och nu sitter solpanelerna äntligen på taket! Familjen producerar sin egen el, säljer överskottselen ut på elnätet och kan därmed både spara och tjäna pengar med hjälp av sina solceller. Pengarna de har sparat under de senaste månaderna har familjen öronmärkt för extra många roliga utflykter nu i sommar.

En bild som visar en enplansvilla med solpaneler på taket. Villan är belägen i en lummig omgivning full med gröna buskar och träd. Intill villan syns en liten sandstrand och en sjö samt en liten brygga med en båt fastknuten. Villan är omgiven av ett litet staket och på andra sidan staketet går en väg, och längre bort även några åkrar.

Hur gjorde familjen då, för att gå från idé till färdig anläggning med hjälp av oss på Sesol? Låt oss förklara!

Så köper du solceller från Sesol

Det ska vara enkelt att köpa en solcellslösning från oss på Sesol. Därför ska vi nu beskriva hur en solcellsinstallation går till hos en komplett helhetsleverantör med egen personal i alla led.

1. Boka konsultation

Du bokar en konsultation på vår hemsida och skickar in ett formulär där du visar ditt intresse för solceller. Därefter tar vi kontakt med dig och bokar in ett möte där vi besöker dig för att gå igenom dina förutsättningar.

2. Vi besöker dig

När vi besöker dig går vi igenom dina önskemål utifrån fastighetens förutsättningar och tar sedan fram en skräddarsydd lösning. Här diskuterar vi dina eventuella frågor och funderingar inför din framtida investering. Vi tar oftast fram en offert direkt på plats, annars levereras denna till dig i efterhand.

3. Installation

Efter signerat avtal besöker vi dig för att kontrollera detaljer och kvalitetssäkra fastigheten för din framtida solcellsanläggning. Därefter beställs alla delar och komponenter och materialet levereras direkt till dig. Våra montörer installerar din anläggning med solceller samt eventuella batterier och laddstationer.

4. Klart för drift!

Efter färdigt montage besöker vi dig för att konfigurera och koppla in din anläggning så att den är redo att tas i bruk. Vi går tillsammans igenom viktiga funktioner innan vi gör en sista kontroll och sammanställer alla dokument som du behåller. Efter att vår elektriker har besökt dig färdiganmäler vi din anläggning till din nätägare. När du har fått godkänt av din nätägare är din anläggning redo att slås på för att producera solenergi! Självklart finns vår egen driftcentral och supportavdelning tillgänglig för dig efter färdig installation.

Vill du också få pengar över till annat? Gör som familjen Karlsson och skaffa roligare elräkningar redan idag! Kika in på https://sesol.se/roligare-elrakningar/ för att läsa mer eller klicka här https://sesol.se/boka-konsultation/ för att boka en kostnadsfri konsultation och sätta dina solcellsdrömmar i verket!

Börja din gröna resa med oss på Sesol – vi älskar solen lite mer än andra.

Publicerades 2023-07-01