Solceller från Sesol på villa i Borgholm

Att investera i
solceller är långsiktigt

En solcellsanläggning är en trygg, smart och hållbar investering som gynnar både dig och vår miljö.

Därför solceller

Det är lätt att hitta argument för solceller och även förklaringar till varför du ska investera i en solcellsanläggning. Lika lätt tycker vi att det ska vara att gå från argument till verklighet. Vi gör solcellsinstallationen till en trygg, enkel och smidig affär så att du kan fokusera på själva nyttan med din solcellslösning.
 • Sänk elkostnaden från dag ett
 • Sälj din överskottsel
 • Du påverkas mindre av svängande elpriser
 • Återbetalningstid på 8-10 år

Framtiden är solsäker

Intresset för att installera solceller på sin fastighet har de senaste åren ökat enormt. Solceller som energikälla kommer att vara en självklar del av den framtida energiförsörjningen, inte bara för den enskilda fastighetsägaren utan för energiförsörjningen i stort. Både i Sverige och globalt. Framtiden ser alltså väldigt ljus ut för dig som väljer att sänka dina elkostnader med hjälp av solceller.

Spara pengar med hjälp av solceller

Utöver att investeringen återbetalar sig själv med tiden och genererar långsiktig avkastning så stiger fastighetens värde i samma stund som det installeras solpaneler på taket. Den egenproducerade solenergin som förbrukas i fastigheten resulterar i en direkt sänkning av elkostnaden.

Detta innebär en extra stor besparing för företag och lantbruk, eftersom deras elförbrukning ofta är som högst under dagtid. En ytterligare fördel är att verksamhetens eller hushållets ekonomi blir mindre påverkad av höjda priser på elmarknaden. Den el fastighetens solceller producerar som inte förbrukas får du betalt för och säljs automatiskt ut på elnätet.

Så här mycket roligare blir det med solceller

Använd vår solcellskalkylator för att se hur mycket du skulle kunna spara med solceller på taket!

Vart bor du? Fyll i ditt postnummer

Var vill du ha dina solceller?

Vanliga frågor

Solceller? Solpaneler? Vad är skillnaden? Vad betyder kWh och kWp? Om jag vill lägga till ytterligare en lösning på en befintlig anläggning, hur gör jag då? Frågorna är många, vi förstår! Här svarar vi på de vanligaste frågorna.

 • Fungerar solceller i Sverige?

  Det fungerar väldigt bra med solceller i Sverige! Vi har lika mycket soltimmar i Sverige som stora delar av centrala Europa. Du producerar som mest solel under sommarhalvåret och en mindre mängd under de mörkaste månaderna.

 • Vilka typer av tak passar för solceller?

  Vi på Sesol installerar på det flesta typer av tak. Vi installerar solceller på tegel, plåttak, papptak, falsade plåttak och även på tak av eternit eller cembrit.

 • Måste mitt tak vara vänt mot ett speciellt väderstreck?

  Nej. Många tror att man bara kan installera solceller om man har ett tak som vetter mot söder. Det går minst lika bra att installera solceller på tak som vetter mot både öst och väst. Du får alltid en produktionskalkyl från oss där du kan se förväntad elproduktion för just din fastighet.

 • Vad händer om jag inte använder all el jag producerar?

  Enkelt! Elen som inte förbrukas blir också lönsam. Den säljs automatiskt vidare till din elleverantör genom elnätet. Du tjänar helt enkelt pengar på den el du inte förbrukar. Och du kan vara lugn, vi hjälper dig med att sköta all kommunikation med din lokala elleverantör, så det går så smidigt som möjligt.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.