Bild på en bostadsrättsförening med solceller från Sesol installerade på sin garagebyggnad

En solcellsanläggning för alla i bostadsrättsföreningen

Att investera i en solcellsanläggning är en bra affär för alla i en bostadsrättsförening. 

Fördelar med solceller 

Att investera i en solcellsanläggning är en bra affär för alla i en bostadsrättsförening. Genom att installera solpaneler på fastighetens stora takytor skapas mervärde för de boende som kan nyttja förnybar solel i sina hushåll. Samtidigt genererar överskottsel löpande intäkter till föreningen under många år framöver.
 • Lönsam investering
 • Minskade elkostnader
 • Stora takytor att nyttja

Så funkar det!

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.

1. Boka tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Träffa oss

Vi kommer hem till dig och du får offert. Efter godkänd offert går vi vidare med installationen.

3. Installation

Vi monterar, besiktigar och lämnar sedan över anläggningen till dig.

4. Support

Vår support finns tillgänglig för dig under anläggningens livstid.

IMD - en lönsam investering för er bostadsrättsförening

Slå ihop föreningens alla elabonnemang till ett gemensamt och spara pengar. Med individuell mätning och debitering kan ni enkelt och smidigt mäta varje lägenhets elförbrukning och debitera som vanligt via månadsavin.

En bild på två lägenhetsbyggnader med solpaneler på taket. Byggnaderna är omgivna av andra byggnader och bakom husen syns vättern. Solen skiner på solpanelerna som täcker bostadsföreningens tak.

Ett attraktivt boende med solpaneler på taket

Ett bostadsrättsförening i Jönköping har med hjälp av oss på Sesol investerat i en solcellsanläggning för ökad lönsamhet. Anläggningen beräknas producera ca 91 486 kWh per år.

Vanliga frågor

Fortfarande inte övertygad? Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna om solceller.

 • Hur lång tid tar det att få en offert?

  När du har skickat in ditt formulär för en gratis konsultation kommer vi att återkomma till dig för att boka in ett platsbesök. Vi kontaktar dig vanligtvis inom några dagar.

 • Varför är det tryggt att köpa solceller av Sesol?

  Sesol är marknadsledande för installation av solceller i Sverige. All vår personal är utbildad inom solenergi och alla som jobbar med din solcellsanläggning jobbar hos oss. Vi använder oss inte av inhyrd personal eller tredje part vid installation. Detta gör att vi har kontroll på hela processen och kan hålla vad vi lovar.
   
  Över 12 000 kunder har valt Sesol som sin solcellsinstallatör. Kika gärna in våra referenser för att se våra tidigare installationer.

 • Vilka garantier har Sesol?

  På Sesol känner vi stor yrkesstolthet och levererar alltid med högsta kvalitet i alla led. En solcellsanläggning är en viktig investering för dig som kund och anläggningen ska hålla i flera decennier. För er trygghet erbjuder vi marknadens mest konkurrenskraftiga garantier. Våra montagesystem har en garanti på 30 år och våra solcellspaneler en effektgaranti på hela 25 år. Vi har även en installationsgaranti på arbetet vi gör och långa produktgarantier, ta reda på mer om vad vi kan erbjuda dig genom att boka en gratis konsultation.

 • Är solceller miljövänliga?

  Att tillverka solceller innebär en miljöpåverkan under själva tillverkningen och den energi som krävs för att tillverka dessa. Om man jämför med den energi som solcellerna producerar under sin livslängd är det dock förhållandevis lite energi som går åt vid själva tillverkningen. En solpanel har producerat mer energi än vad som krävs för tillverkning av densamma efter ungefär två år.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.