Skörda solenergi och ta steget mot ett självförsörjande lantbruk

Lantbruk har ofta en hög energiförbrukning, vilket i sin tur leder till höga kostnader. Det är en vanlig anledning till att allt fler lantbrukare utforskar möjligheterna med solceller. På vägen mot självförsörjning minskas både elkostnader och sårbarheten mot prisökningar – två av många fördelar med solcellsinstallationer.

På bilden syns en stor jordbruksfastighet med många solceller på taket. Ladugårdstakets ena sida är nästan helt täckt av solceller. Lantbruket omges av åkermark och skog. Solen skiner på lantbrukets solceller.

En outnyttjad resurs – tills nu

Att nyttja solenergi börjar bli allt mer vanligt. Solen producerar enorma mängder energi: under loppet av två timmar fångar jorden lika mycket solenergi som hela världens befolkning gör av med på ett helt år. Föreställ dig att kunna fånga upp en del av all denna energi med hjälp av dina takytor. Som ett resultat av den snabba tekniska utvecklingen har i stort sett alla möjlighet att investera i en solcellsanläggning med hög avkastning.

Följ tusentals lantbrukare

Att installera solceller idag är för många lantbrukare en självklarhet. Skaffar du solceller kommer du att öka fastighetsvärdet, kraftigt stärka din miljöprofil och sänka driftkostnader redan från första dagen. Ja, fördelarna är många. En gemensam nämnare för många lantbruk är stora takytor – vilket innebär ypperliga möjligheter att producera egen el.

Hur funkar det?

  • En solcellskonsult från Sesol hjälper dig att kartlägga förutsättningarna för din fastighet och vad som passar just dina behov.
  • Efter planering och accepterad offert monterar vi solpanelerna, något som brukar ta 5-15 dagar beroende på omfattning.
  • Anläggningen kopplas sedan av våra elektriker till er elcentral. När den är aktiverad ser vi till att ge dig en ordentlig genomgång av den. Vi vill att du ska känna dig trygg i att veta hur din solcellsanläggning fungerar.
  • Ditt nätföretag monterar en ny elmätare som registrerar överskottsel.
  • Klart! Du skördar nu dubbelt upp och till och med säljer din överskottsel.

Välkommen att kontakta oss på Sesol för en kostnadsfri konsultation eller om du vill veta mer om solceller och installationer hos lantbrukare.