Skaffa roligare elräkningar med solceller

Jo, du läste rätt – det kan faktiskt bli roligare. Med hjälp av oss på Sesol kan du sänka dina månadskostnader och börja tjäna pengar på din överskottsel. Framtiden är solsäker – solsäkra din fastighet och bli glad när elfakturan kommer!

Så här mycket roligare blir det med solceller

Använd vår solcellskalkylator för att se hur mycket du skulle kunna spara med solceller på taket!

Vart bor du? Fyll i ditt postnummer

Solceller med Sesol

Vi vet att det är mycket att tänka på med solceller. Upptäck fördelarna med en helhetsleverantör som Sesol. Vi tar hand om ditt projekt från start till mål, och finns alltid tillgängliga för dig.

Egen personal

På Sesol har vi bara egen personal som är anställd hos oss. Det gör att vi har kontroll på hela processen och levererar med stolthet i allt vi gör.

Certifierade

Alla som jobbar hos oss är utbildade inom solenergi. Med egna montörer och elektriker som innehar rätt behörigheter kan du känna dig trygg.

Trygga

Med över 14 000 nöjda kunder
och 1200 anställda kan vi med säkerhet hålla vad vi lovar. Vi är ledande i branschen och finns alltid nära till hands.

Support

Vi har vår egen driftcentral och support som finns tillgängliga för dig även efter installation, och ser till att fungerar som det ska.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Ta reda på hur mycket du kan spara med solceller. Vi bedömer din fastighet på plats för bästa resultat, helt kostnadsfritt.

Investera i solceller med grönt avdrag

Skattereduktionen Grön Teknik är ett bidrag som omfattar installation av solpaneler, batterier och elbilsladdare. Med hjälp av detta avdrag kan du få skattereduktion för delar av kostnaden när du väljer att investera i en solcellsanläggning, så att det blir mer förmånligt för dig att investera i grön teknik. När du väljer att installera din solcellsanläggning med Sesol som leverantör tar vi hand om hela ansökningsprocessen åt dig. Du behöver alltså inte oroa dig, vi håller er i handen hela vägen in i mål... och lite längre. Gör dina elräkningar roligare med hjälp av grön teknik-avdraget.
 • Mer förmånligt att installera solceller med avdrag
 • Gäller även för batterier och elbilsladdare
 • Vi sköter hela ansökningsprocessen
Villa i Värnamo
kr/år
kWh/år
solpaneler

Villa i Värnamo

De boende i denna villa har skaffat roligare elräkningar med hjälp av oss på Sesol. Nu sparar familjen upp emot 29 300 kr/år med hjälp av sin anläggning som beräknas producera 18 360 värdefulla kWh/år. De har dessutom investerat i ett solcellsbatteri för att öka sina besparingar ytterligare, samt att de med hjälp elbilsladdare tankar bilen med grön el.

Visste du att?

Vi förstår att du vid det här laget också vill göra dina elräkningar roligare med hjälp av solceller. Innan du kastar dig på “boka konsultation”-knappen kan nedan information vara bra att ha koll på!

 • Varför ska jag investera i solceller?

  Att installera solceller är en lönsam investering som dessutom är bra för miljön. Du sänker dina elkostnader eftersom du med hjälp av solpaneler kan producera din egen el. Elen som du inte använder säljs automatiskt ut på nätet. Hur mycket du får betalt för din överskottsel skiljer sig mellan olika elbolag. En solcellsanläggning på taket höjer även värdet på din bostad.
   
  Om du dessutom väljer att investera i ett solcellsbatteri kan du lagra solenergi och nyttja den under dygnets mörka timmar, då förbrukningen hemma oftast är som högst. Med ett batteri blir du även mindre påverkad av elprisets svängningar. I stället för att köpa dyr el kan du nyttja den energi du lagrat i ditt solcellsbatteri.

 • Hur mycket bidrag kan jag få?

  Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.
   
  För installation av solceller är skattereduktionen 20%. Skattereduktionen för solceller höjdes från 15% till 20% vid årsskiftet 2022/23.
  För installation av solcellsbatterier är skattereduktionen 50%.  
  För installation av elbilsladdare är skattereduktionen 50%.

 • Hur tjänar jag pengar på solceller?

  Solel kan antingen användas i det egna hushållet eller säljas via elnätet. Elen går först och främst alltid till att driva det egna huset där besparingen sker genom att man slipper köpa el.

 • Hur lång tid tar det att få en offert?

  När du har skickat in ditt formulär för en gratis konsultation kommer vi att återkomma till dig för att boka in ett platsbesök. Vi kontaktar dig vanligtvis inom några dagar.

Investera i solceller för din villa

Att installera solceller på ditt villatak är en trygg, hållbar och lönsam investering. Du både sparar och tjänar pengar på köpet. Du sänker dina elkostnader från dag ett och din egenproducerade överskottsel som hushållet inte förbrukar säljs automatiskt vidare. Gör som över 14 000 andra svenska hushåll, skaffa solceller från oss på Sesol.

Liknande projekt

Solceller från Sesol på villa i Björnlunda

Villa i Björnlunda producerar 13 680 kWh/år

Solceller från Sesol på villa i Borgholm

Villa i Borgholm producerar 18 830 kWh/år

Solceller från Sesol från Villa i Karlskrona

Villa i Karlskrona producerar 9 620 kWh/år