IMD

Individuell mätning och debitering

Fördelarna med IMD

Att som bostadsrättsförening nyttja ett gemensamt elnät och installera ett system för individuell mätning och debitering (IMD) är en lönsam investering. Övergången från separata elmätare och elabonnemang till ett undermätningssystem leder till lägre kostnader för både föreningen som helhet och för varje individuellt hushåll.
 • Kombinera med solceller
 • Spara pengar med IMD
 • Enkelt och bekvämt 

Hur fungerar IMD?

IMD-systemet mäter varje lägenhets elförbrukning och respektive ägare debiteras som vanligt på månadsavin. Man betalar alltså fortsatt bara för sin egen förbrukning – men till en lägre kostnad. Utöver dessa fördelar gör IMD-systemet bostadsrättsföreningen mer attraktiv för potentiella lägenhetsköpare, vilket gynnar värderingen av varje enskild lägenhet. Sesol hjälper er att beräkna hur stora besparingar just er bostadsrättsförening och era medlemmar kan göra med ett gemensamt elnät och IMD-system. Vi hjälper er under hela processen – från rådgivning till installation och drift av ert nya elnät.

En bild som visar ett parkeringsgarage med flera betongstolpar. Stolparna har flera laddboxar monterade på sig.

Energieffektivisera er bostadsrättsförening

Genom att investera i solceller i kombination med IMD och laddstationer i er bostadsrättsförening blir er fastighet både modern och klimateffektiv. Utöver de ekonomiska fördelarna så kan era medlemmar känna sig trygga med att nyttja solenergi till matlagningen på kvällen, och dessutom ladda elbilen med förnybar energi. IMD-systemen gör dessutom er bostadsrättsförening mer attraktiv för potentiella lägenhetsköpare samtidigt som värdet på lägenheterna har ökat tack vare den framtidsäkra investeringen.

 • Hur gör jag för att få en offert från er?

  Klicka här för att ta dig till formuläret för bokning av konsultation. Vi tar sedan kontakt med dig och bokar ett möte där vi projekterar din solcellsanläggning. Offert och konsultation är helt gratis.

 • Är solceller miljövänliga?

  Att tillverka solceller innebär en miljöpåverkan under själva tillverkningen och den energi som krävs för att tillverka dessa. Om man jämför med den energi som solcellerna producerar under sin livslängd är det dock förhållandevis lite energi som går åt vid själva tillverkningen. En solpanel har producerat mer energi än vad som krävs för tillverkning av densamma efter ungefär två år.

 • Behöver jag göra något med min solcellsanläggning efter installation?

  En solcellsanläggning behöver i regel mycket lite underhåll och är generellt i stort sett självgående vilket innebär att underhållet som krävs av dig som ägare är väldigt liten.
   
  Med jämna mellanrum behöver du kontrollera dina solceller så att anläggningen fortsatt är säker och producerar el som den ska men i allmänhet behöver man varken rengöra eller skotta bort snö från panelerna för solelproduktionens skull.

 • Hur framtidssäkert är elbilsladdare?

  Idag ställs natur och samhälle mot tuffa klimatutmaningar, vilket kräver hållbara och smarta tekniska lösningar. Till år 2030 beräknas det finnas 2,5 miljoner el- och laddhybrider i Sverige. I takt med att elfordon blir allt vanligare ökar även efterfrågan på laddplatser. Vi på Sesol är därmed övertygade om att elbilsladdare är en framtidssäker investering och vill därför visa vägen till ett mer energieffektivt samhälle.

Sesol solcellsmontör skakar hand med kund

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.