Solceller för villa – Vilka fördelar finns det?

Hem / Villa / Solceller för villa – Vilka fördelar finns det?

Solceller för villa – Vilka fördelar finns det?

Solceller-villa

Vi börjar se allt fler och fler solcellsanläggningar på villor och ingen har missat att solceller på villatak är en växande trend i Sverige. Många ser möjligheten att investera i solceller för att sänka elkostnader, undvika stigande elpriser och även höja värdet på villan. I det här blogginlägget kommer vi på Sesol skriva om de fördelar som finns med att investera i solceller för villor.

Solen är en förnybar energikälla med en fantastisk potential. I takt med den tekniska utvecklingen kan vi idag med effektivitet omvandla solens energi till både el och värme till hemmet. Planerar du på att bli lite miljövänligare? Eller är planen att du ska spara pengar som du kan lägga på annat? Fördelarna är många och nedan hittar ni mer nyttig info som kan vara en hjälpande hand för dig som planerar att investera i solceller.

En miljövänlig investering
Förutom att du sparar energi med en solcellsanläggning, så bidrar du även till att minska din miljöpåverkan. Solenergi avger inte koldioxid eller andra utsläpp som negativt påverkar atmosfären.

Producera elektricitet även när det är molnigt
Dagens solceller är så pass utvecklade att de kan producera elektricitet även under molniga dagar. Solcellerna har alltså inget behov av direkt solljus för att försörja din villa med energi.

Underhållsfritt
Solceller behöver nästintill inget underhåll alls. Det enda, eventuella underhåll, skulle vara om det råkar komma löv eller smuts på solpanelerna och då är det bara att borsta av. Solpanelernas effektgaranti är oftast på 25 år eller längre och växelriktarens garanti är mellan 5-10 år. Kom ihåg att solcellssystemet bör undersökas var 4-7:e år, något som vi på Sesol hjälper er med.

Spara eller tjäna pengar med egen elproduktion
När en solcellsanläggning implementeras på ditt hus genererar du egen elektricitet. Innebörden av detta är att du inte kommer att påverkas av stigande elpriser. I Sverige har många villor utrymme på taket för tillräckligt med solceller för att producera egen elproduktion som täcker energibehovet under sommarmånaderna.

En värdeökning på din villa
Att installera ett komplett solsystem på din villa anses vara en förbättring för ditt hem. Att ha solceller på sitt tak vid en eventuell försäljning av huset gör det mer attraktivt för köpare. En villa med solceller ger villor en status att vara klimatsmarta, miljöaktiva och energieffektiva. Även villaägaren betraktas som framtidsorienterad person som vill framtidssäkra sin villa. På så vis kan man nå en annan målgrupp av intressenter när man är på banan att sälja sin villa.

Solceller skyddar ditt tak
Solceller fyller mer än en funktion. Monterade solceller på ditt villatak skyddar taket. Detta gäller särskilt för papptak då livslängden på taket kan öka med många år. Anledningen till detta är att solceller ger skydd från UV-strålningen från solen som skadar och bryter ner taket.

Är du intresserad av att investera i solceller till din villa? Vi på Sesol är en trygg helhetspartner för dig som vill investera i en solcellsanläggning. Varmt välkommen att boka en kostnadsfri konsultation för att få reda på hur du kan optimera kostnaderna för din elförbrukning genom att investera i en solcellsanläggning.

Sesol