Sesol & Sekraft bygger nytt huvudkontor på Södra Stigamo

Hem / Nyheter / Sesol & Sekraft bygger nytt huvudkontor på Södra Stigamo

Sesol & Sekraft bygger nytt huvudkontor på Södra Stigamo

Sesol AB har i dagarna tecknat avtal för nybyggnation av ett nytt huvudkontor på Södra Stigamo i Vaggeryds Kommun. Med en total yta på strax över 26 000 kvm kommer den framtida fastigheten vara placerad längs med väg E4 och bli ett landmärke för utvecklingen inom grön energi i Sverige.

Fastigheten som namngetts till THE PARK ska i framtiden husera över 400 kontorsplatser. Den kommer även att utrustas med ett centrallager på cirka 14 500 kvm som ska förse alla kontor i Sverige samt cirka 100–150 lokala solcellsmontörer och elektriker med material. Inom några år är planen att cirka 500–550 medarbetare utgår från huvudkontoret på Södra Stigamo. Det kommer även att installeras både solceller och elbilsladdare på fastigheten och den kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad silver. Utöver det blir fastigheten en unik mötesplats där arbete förenas med aktiviteter. THE PARK kommer bland annat inhysa egen restaurang, padelbanor och en idrottshall vilket gör att huvudkontoret blir mer än bara en arbetsplats.

”Vi är oerhört stolta över att kunna presentera denna nyhet för främst våra medarbetare. Med det nya huvudkontoret, som andas innovation och teknik, kan vi erbjuda våra medarbetare en helt unik arbetsplats. Vi är extremt måna om vår arbetsmiljö och företagskultur och nu lyfter vi dessa till helt nya nivåer. Detta kommer att gynna samtliga kontor i Sverige, då både nyanställda och nuvarande medarbetare kommer att utbildas på vårt huvudkontor.” säger Victor Salomonsson, VD och medgrundare av Sesol AB.

Sesol & Sekraft är helhetspartners när det kommer till investeringar inom grön energi, såsom solceller, batterier, IMD och elbilsladdare. Koncernen grundades av Emil Larsson, Cristian Appelberg och Victor Salomonsson i maj 2019. Med all personal anställd i egen regi kommer det nya huvudkontoret bli en arbetsplats för samtliga avdelningar inom koncernen.

Det första spadtaget tas i juli 2022 och tillträde beräknas kunna ske under Q2 2023. Utöver det nya huvudkontoret på Södra Stigamo har Sesol & Sekraft fullservicekontor på nio andra orter i landet.

Vill du sänka dina elkostnader? Sesol hjälper dig att utvärdera möjligheterna för en solcellsanläggning med en kostnadsfri konsultation. Har du fler frågor eller funderingar kring solceller? Kontakta oss på Sesol!

Sesol